Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Διπλή βράβευση για μαθητές της Μυτιλήνης!

Δέκα μαθητές από το 3ο Γενικό Λύκειο της Μυτιλήνης κατάφεραν να κλέψουν τις εντυπώσεις αρχικά του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών της Microsoft και τώρα και του αντίστοιχου Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού στη Μόσχα κερδίζοντας το 3ο βραβείο στην κατηγορία του πιο δημοφιλούς έργου.
O «Ικαρομένιππος», όπως λέγεται ο έργο, είναι ένας δορυφόρος με μέγεθος κουτιού αναψυκτικού και βάρος 350 γραμμαρίων. Ο μικρός δορυφόρος ταξίδεψε στη Νορβηγία σε ύψος 1000 μέτρων και επέστρεψε στη γη με τη βοήθεια αλεξίπτωτου. «Δουλεύαμε εντατικά τόσο από το σπίτι μας, όσο και στο σχολείο ξεκλέβοντας κάποιες ώρες μαθημάτων. Συγκεντρωνόμασταν επίσης κάθε Σάββατο στο σχολείο για να προχωράμε την κατασκευή. Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία που πολύ σπάνια μπορεί κάποιος να έχει σε τόσο μικρή ηλικία», είπε στον Ελεύθερο Τύπο ο μαθητής Νίκος Βογιατζής που συμμετείχε στην κατασκευή του έργου.newsbeast

Eπικίνδυνα τα ροφήματα με κάνναβη!

Επικίνδυνα εμφανίζονται ποτά και αναψυκτικά που περιέχουν κάνναβη και κυκλοφορούν ελεύθερα σε κράτη μέλη της ΕΕ. Τροχαία ατυχήματα και αιφνίδιοι θάνατοι φαίνεται να συνδέονται με τα ροφήματα αυτά. Ανησυχία επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία προωθεί τρόπους για την ορθή "χρήση" τους.

Το θέμα της κυκλοφορίας ποτών και αναψυκτικών που περιέχουν κάνναβη ζήτησε να εξεταστεί καθηγητής Ιωάννης Τσουκαλάς με ερώτηση που έθεσε στον Επίτροπο Υγείας και Πολιτικής Καταναλωτών , κ. Ντάλι.
Τα ποτά αυτά, αν και περιέχουν ελάχιστη από τη δραστική ναρκωτική ουσία, εντούτοις διαφημίζονται σε μεγάλο βαθμό από τις εταιρείες σαν να έχουν «θαυματουργές» ιδιότητες, αναιρώντας ουσιαστικά τις εκστρατείες των κρατών μελών κατά των ναρκωτικών.
Ο κος Τσουκαλάς έθεσε επίσης το θέμα της πλασματικής διαφήμισης και της προστασίας των ανηλίκων, ενώ αναφέρθηκε και στα «ενεργειακά ποτά», τα οποία περιέχουν μεγάλες ποσότητες καφεΐνης ή άλλων διεγερτικών ουσιών και συχνά αναμειγνύονται με αλκοόλ, που επιτείνει τη δράση τους κάνοντας τα επικίνδυνα, καθώς έχουν συνδεθεί με αυξημένα τροχαία ατυχήματα και αιφνίδιους θανάτους.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αν και τα ποτά που χρησιμοποιούν κάνναβη περιέχουν απειροελάχιστες ποσότητες από τη ναρκωτική ουσία, οι εταιρείες που τα κατασκευάζουν προβάλλουν έντονα τις υποτιθέμενες μαγικές ιδιότητές τους που βασίζονται σε αυτή. Aυτές οι εταιρείες κερδίζουν πουλώντας στους νέους μια - κατά πάσα πιθανότατα ακίνδυνη - εκδοχή ενός ναρκωτικού.
Εκχυλίσματα κάνναβης αναμειγνύονται με χυμούς φρούτων, ζάχαρη και άλλα συστατικά, παρουσιάζοντας μια ναρκωτική ουσία που είναι απαγορευμένη στις περισσότερες χώρες της ΕΕ σαν ένα εύγευστο αναψυκτικό, αποενοχοποιώντας την στα μάτια των νέων οι οποίοι εμφανίζονται πρόθυμοι να δοκιμάσουν κάτι καινούριo.
Παράδοξο είναι το ότι ενώ από τη μία η κάνναβη αποτελεί μια απαγορευμένη ναρκωτική ουσία όπου γίνεται τεράστια προσπάθεια από την πολιτεία και την κοινωνία, σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου της και από την άλλη κυκλοφορούν και διαφημίζονται προϊόντα που προωθούν την έμμεση χρήση της από ανηλίκους.
Απαραίτητος κρίνεται ο έλεγχος όλων αυτών των προϊόντων και της επιβολής της ορθής σήμανσής τους, η οποία θα διασφαλίζει ότι στις ετικέτες τους θα αναγράφονται όλες οι ουσίες που περιέχονται, αλλά και όλες οι πιθανές αντενδείξεις (π.χ. χρήση από παιδιά και εγκύους, ανάμιξη με αλκοόλ κλπ), σύμφωνα με τον κ. Τσουκαλά.
Ο κ. Νταλί, στην απάντηση του φαίνεται εξίσου ανήσυχος ως προς το θέμα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η Επιτροπή γνωρίζει ότι τα προϊόντα που περιέχουν ή παράγονται με βάση την κάνναβη μπορούν να θεωρούνται ως ναρκωτικές ουσίες κατά την έννοια της ενιαίας σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα ναρκωτικά (1961) και της σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τις ψυχοτρόποι ουσίες (1971)».
Σύμφωνα με την γενική ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα τρόφιμα (Κανονισμός 178/2002), οι ναρκωτικές ή ψυχοτρόποι ουσίες που καλύπτονται από τις προαναφερόμενες συμβάσεις δεν θα πρέπει να θεωρούνται ως «τρόφιμα» και, συνεπώς, δεν θα πρέπει να επιτρέπεται η χρήση τους στα τρόφιμα κατά την παραγωγή, την παρασκευή ή την επεξεργασία τους».
Μια από τις διαφημίσεις ποτού που περιέχουν κάνναβη αναφέρει ότι "το ρόφημα αυτό επιδρά ευφοριακά, βελτιώνει τη συναισθηματική ευεξία, αναζωογονεί και τονώνει το μεταβολισμό." Αναφέρεται επίσης ότι η... "καινοτομία" αυτή θα από Απρίλη διαθέσιμη στην ελληνική αγορά και θα πωλείται σε περίπτερα και μικροκαταστήματα αλλά και σε Καφέ - Μπαρ.cosmo

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Πολυεθνικά Super Market και Ψυχολογικές Στρατηγικές Marketing



Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να καταλάβεις τις προσπάθειες χειραγώγησής σου. Ο βασικότερος είναι να καταλάβεις πως λειτουργεί ο εαυτός σου.
Ας αρχίζουμε λοιπόν με μια απλή βασική αντικατασκοπευτική εργασία.
Δε θα ξαναδείτε ποτέ πια τα σουπερμάρκετ ή τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα με το ίδιο μάτι μετά από αυτό.

Η είσοδος είναι στα δεξιά, εντούτοις εσείς περπατάτε αριστερά
Σε όλα τα σύγχρονα σουπερμάρκετ ο σκλάβος ΠΡΕΠΕΙ να ακολουθήσει μια αριστερόστροφη φορά (αντίθετη από τους δείκτες του ρολογιού). Το 95% του κόσμου έχει μια ελαφριά ατελή ισορροπία: κλείνει προς τα αριστερά. Εάν αφήστε κάποιον μόνον του στην έρημο (μην το κάνετε), θα αρχίσει να στρέφεται τριγύρω κατά την αριστερόστροφη φορά. Αυτός είναι ο λόγος που ΟΛΑ τα σύγχρονα σουπερμάρκετ έχουν μια «αριστερόστροφη» διαρρύθμιση η οποία, παρεμπιπτόντως, έχει άλλες συνέπειες και κρυφές σημασίες όπως θα δείτε παρακάτω.

Γιατί ξεκινούν πάντα με φρέσκα φρούτα;
Ο πρώτος λόγος : είναι ότι οι άνθρωποι που μπαίνουν μέσα σε ένα σουπερμάρκετ έχουν τη τάση να διατηρήσουν την ταχύτητα που είχαν στο δρόμο και θα προσπερνούσαν έτσι χωρίς να παρατηρήσουν τα πρώτα εμπορεύματα, αν δεν τους σταματούσατε με μια έκρηξη χρωμάτων και μυρωδιών που μόνο τα φρέσκα φρούτα μπορούν να προσφέρουν. Ένας δεύτερος λόγος είναι να νιώσει αμέσως ο πελάτης τη σιγουριά ότι βρίσκεται σε ένα μαγαζί με «φρέσκα» και «καλά» πράγματα και όχι σε ένα οποιοδήποτε κατάστημα με αμφισβητήσιμης ποιότητας προϊόντα.
Σημειώστε ότι η διάταξη των φρούτων και των λαχανικών δεν είναι τυχαία. Ολόκληρο το ζήτημα στις τεχνικές υποδούλωσης που χρησιμοποιούν τα σουπερμάρκετ είναι ότι τα πολύ λίγα πράγματα που είναι πραγματικά χρήσιμα και πρέπει να αγοραστούν, κατακλύζονται από μια πληθώρα άλλων εντελώς άχρηστων προϊόντων σε πολύ πιο δαπανηρές ποικιλίες και ιδιότητες, εξαιτίας των τεράστιων κερδών που αφήνουν και των μικρότερων κερδών που αφήνουν τα βασικά προϊόντα.

Επιμελημένος Φωτισμός και Μουσική
Πορτοκάλια και μήλα με πολλούς καθρέφτες, μπανάνες και αχλάδια σε ένα πράσινο περιβάλλον, σαλάτες και πατάτες με καθαρό φως.κόκκινο για το κρέας (διότι το άσπρο φως θα το έκανε γκρίζο) κ.λ.π. Ρίξτε μια ματιά στα κόλπα του φωτισμού που χρησιμοποιούν την επόμενη φορά που θα πάτε στο σουπερμάρκετ. Σημειώστε επίσης ότι είναι απαραίτητη η απαλή μουσική , γιατί διαφορετικά το σουπερμάρκετ θα φαινόταν «νεκρό» χωρίς αυτήν. Αυτή δεν πρέπει να είναι εντούτοις πολύ δυνατή. και θα πρέπει να αλλάζει ανάλογα με την ώρα. Βλέπετε ξέρουν πότε πάνε οι μικρότεροι και πότε οι μεγαλύτεροι σκλάβοι για να καταναλώσουν και διαμορφώνουν ανάλογα τη μουσική τους.

Το ακριβό είναι το εύκολο και το φτηνό το δύσκολο
Τα προϊόντα τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο, ώστε τα ακριβά να είναι πάντα προς την κατεύθυνση της πορείας του σκλάβου και στο καλύτερο ύψος για να πιαστούν. Αντίθετα, οι φτηνότερες ποικιλίες των ίδιων προϊόντων είναι πάντα «από πίσω» και λίγο χαμηλότερα ή λίγο ψηλότερα.
Σταματήστε τώρα και κοιτάξτε τις ποικιλίες ενός δοσμένου είδους προϊόντος, ας πούμε ενός απορρυπαντικού για πλυντήρια. Οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί έχουν τη συνήθεια να κοιτάνε από τα αριστερά προς τα δεξιά, όπως ακριβώς διαβάζουν, έτσι οι φτηνότερες ποικιλίες ενός προϊόντος τοποθετούνται στ' αριστερά και οι ακριβότερες στα δεξιά, εκεί ακριβώς που τελειώνει το σκανάρισμα με τα μάτια σας, με την ελπίδα ότι τα χέρια σας θα είναι γρηγορότερα από το μυαλό σας και θα ακολουθήσουν όχι την αρχική και ξεχασμένη πια, αλλά την πιο πρόσφατη, τελική οπτική εντύπωσή σας..
Θα έχετε παρατηρήσει ότι όλα τα ψυγεία ανοίγουν με ένα παράξενο τρόπο. Οι πόρτες τους είναι έτσι φτιαγμένες ώστε να αναγκάσουν τον σκλάβο να δει άλλα προϊόντα αμέσως μόλις κλείσει μία. Παρατηρήστε επίσης τη διάταξη των προϊόντων στο δάπεδο. δεν είναι τυχαία, όπως μπορείτε να δείτε. Παρατηρείτε πόσο μακριά είναι εκείνα τα προϊόντα και πόσο εύκολο είναι να πιάσετε αυτά εδώ; Για δείτε τις τιμές τους για να καταλάβετε τη διαφορά..

Μπορώ να μην σας εξυπηρετήσω; - Οι απόμακροι υπάλληλοι
Ποτέ δε θα ακούσετε έναν υπάλληλο του σουπερμάρκετ να σας ρωτά, όπως σε άλλα καταστήματα, το γνωστό «μπορώ να σας εξυπηρετήσω, παρακαλώ;» εκτός και αν θέλετε πραγματικά τη βοήθειά του και τον κυνηγήσετε για να σας τη δώσει, αν βρείτε κανέναν καμιά φορά μπροστά σας, γιατί συνήθως είναι άφαντοι!. Ο λόγος που σας αποφεύγουν και δεν σας μιλούν είναι για να μην σπάσουν τη μαγεία της ύπνωσής σας και περιορίσουν έτσι την πιθανότητα να αγοράσετε ένα σωρό άχρηστα αντικείμενα που δεν τα χρειάζεστε ή, το χειρότερο για τα αφεντικά τους, ξαφνικά να «ξυπνήστε» και να αρχίστε να αδειάζετε ένα μεγάλο μέρος από το εξευτελιστικά γεμάτο καροτσάκι σας.
Οι υπάλληλοι είναι επίσης απασχολημένοι με το να τοποθετούν τα διάφορα προϊόντα στη «σωστή» θέση τους. Πρέπει αυτά να βρίσκονται σε μια προκαθορισμένη απόσταση.. πάρα πολλοί άνθρωποι βλέπετε σε ένα στενό χώρο και μερικοί σκλάβοι θα βάλλουν ξανά στο ράφι το προϊόν που είχαν στα χέρια τους, αντί για το καροτσάκι τους.. Αλήθεια ξέρετε ότι το 35% των προϊόντων που αγοράζετε για το ψυγείο σας θα πάνε κατευθείαν από αυτό στο σκουπιδοτενεκέ σας; Αυτό ακριβώς είναι το ποσοστό του κάθε προϊόντος που πετιέται!

Οι Πάγκοι των Προσφορών
Οι περισσότεροι σκλάβοι έρχονται στο σουπερμάρκετ τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα και δε θέλουν να βλέπουν πάντα τα ίδια πράγματα στις ίδιες θέσεις, πράγμα που θα μπορούσε επίσης να τους οδηγήσει στο σωστό συμπέρασμα ότι εκπαιδεύονται να αγοράζουν(ακόμα και όταν θέλουν να βρίσκουν εύκολα ένα πράγμα που ζητούν και να ξέρουν τη συνηθισμένη θέση του). Πρέπει λοιπόν ένα μέρος των προϊόντων να μένει στη θέση του και ένα άλλο να μετακινείται. Αυτό το ρόλο παίζουν οι πάγκοι των προσφορών.. Σαμπουάν σήμερα, απορρυπαντικό αύριο.

Κλάψε Μπέμπη Κλάψε...
Το τελευταίο ψάρεμα των βαλαντίων του σκλάβου γίνεται στους πάγκους, μπροστά από τα ταμεία, όπου είναι αναγκασμένος να σταματήσει περιμένοντας στην ουρά. Ξέρουν ότι μια και πάει στο ταμείο να πληρώσει είναι αποφασισμένος να μην αγοράσει τίποτε άλλο, αλλά αυτοί οι πάγκοι δεν απευθύνονται στη μαμά ή στο μπαμπά, αλλά στο μικρό παιδί τους. Δείτε τι ακριβώς περιέχουν: τσίχλες, καραμέλες, μέντες κ.λπ., κάτι που δεν ενδιαφέρουν συνήθως τους μεγάλους παρά μόνο τα μικρά παιδιά. Δείτε και τις τιμές τους, αν υπάρχουν. Αυτές είναι σαφώς μεγαλύτερες από τις τιμές των ίδιων προϊόντων σε άλλα μέρη του μαγαζιού, όπου δεν τα παρατηρείτε συνήθως ποτέ, γιατί δεν προτίθεσθε να τα αγοράσετε. Τι γίνεται λοιπόν εδώ στους πάγκους, μπροστά από τα ταμεία, καθώς περιμένετε στην ουρά; Το μικρό παιδί σας λιμπίζεται τη σοκολάτα ή το κουτί με τις τσίχλες που υπάρχει εκεί και το παίρνει και το βάζει και αυτό στο καροτσάκι σας. Και εάν τυχόν το βάλετε ξανά πίσω στο πάγκο, λέγοντάς του ότι δεν το χρειαζόσαστε αυτό το πράγμα, αρχίζει τα κλάματα και τη φασαρία, ενοχλώντας το κόσμο γύρω του, μέχρι να αναγκαστείτε να του το πάρετε για να σωπάσει..

Πώς να αντιμετωπίσετε αυτή τη κατάσταση;
Εκπαιδεύστε απλά από πριν το παιδί σας να κάνει κάποια σκανδαλιά στο πάγκο, όπως το να ανακατέψει τα επιμελώς φτιαγμένα εκεί πράγματα. Η ελευθερία στη σκανδαλιά είναι πολύ πιο ελκυστική γι' αυτό από τη γεύση της σοκολάτας. Ή χαλάστε οι ίδιοι την όμορφη διακόσμηση αυτού του πάγκου, εγκαταλείποντας για παράδειγμα εκεί άγαρμπα ένα από τα πράγματα που έχετε πάρει στο καροτσάκι σας και το οποίο δε χρειάζεστε ιδιαίτερα. Αν μάλιστα διαλέξτε να αφήσετε επίτηδες ένα αναποδογυρισμένο κουτί παγωτό, τότε θα έχετε πάρει καλύτερα την εκδίκησή σας για όσες σοκολάτες και τσίχλες αναγκαστήκατε να ακριβοπληρώσετε τη τελευταία στιγμή μπροστά στο ταμείο μέχρι τώρα..

Εσείς Έχετε Πάρει Κερδοκάρτα;
Όχι ευχαριστώ, δε θέλω! Αυτό είναι ένα βρώμικο και φτηνό κόλπο για να μαζέψουν ένα μεγάλο πλήθος προσωπικών δεδομένων σας, χωρίς να κουραστούν στο ελάχιστο από μέρους τους. Στο εξής θα ξέρουν αναλύοντας τα προϊόντα που αγοράζετε κάθε φορά πότε τρώτε, πότε πίνετε, πότε χέζετε, πότε πλένεστε ή πότε πηδάτε, εντελώς τσάμπα και θα γεμίσουν τις βάσεις δεδομένων τους με πολύτιμες πληροφορίες για τις καταναλωτικές σας συνήθειες. Άλλωστε δεν κερδίζετε και τίποτα σπουδαίο με τις σχεδόν μηδαμινές «εκπτώσεις» τους μπροστά στις πολύτιμες πληροφορίες που παίρνουν κρυφά και τσάμπα από σας.

Ας πολεμήσουμε λοιπόν εναντίον τους! Καταλάβετε καλά το παιχνίδι τους κι εξηγήστε το και στους άλλους!

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Κόβουν τα λαδώματα στο δίπλωμα οδήγησης...

Το υπουργείο προχωρά στην αλλαγή στη διαδικασία εξετάσεων που στόχο έχουν την καταπολέμηση της αδιαφανούς διαδικασίας απόκτησης διπλώματος και την εξάλειψη του χρηματικού λαδώματος τα οποίο αγγίζει ετησίως τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Με ηχογράφηση και βίντεο οι εξετάσεις...

Τέλος στο γνωστό λάδωμα για την απόκτηση διπλώματος φαίνεται να θέλει να δώσει το υπουργείο υποδομών το οποίο υπολογίζεται στα 150 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Οι αλλαγές στο σύστημα αναμένονται να συζητηθούν το Μάιο και να εφαρμοστούν από την επόμενη χρονιά.
Από το 2012, πλήρως μηχανογραφημένες θα είναι οι νέες εξετάσεις οδήγησης ενώ παράλληλα θα βιντεοσκοπούνται. Μάλιστα, οι εξεταστές θα επιλέγονται με ηλεκτρονική κλήρωση λίγη ώρα πριν από την εξέταση. Επίσης, οι εξεταστές θα υποχρεούνται στην υποβολή δήλωσης "Πόθεν Έσχες".
Τα 3 στάδια που θα έχουν οι νέες εξετάσεις είναι τα εξής: θεωρία, πορεία και πίστα. Αρχικά λοιπόν ο εξεταζόμενος θα καλείται να κάνει διάφορους ελιγμούς, όπως οπισθογωνία, στάθμευση, αναστροφή, όλα αυτά στο στάδιο της πίστας. Κατά την εξέταση στην πίστα, ο υποψήφιος θα βρίσκεται μόνος του στο όχημα, με βεβαίωση της σχολής ότι έχει παρακολουθήσει τα απαιτούμενα μαθήματα.
Στο υπουργείο Υποδομών μεταφέρεται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η διαδικασία για την χορήγηση διπλώματος και στα μοτοποδήλατα.
                                                                                                                                 Άννυ

Πρήστηκε το χέρι του και ο μαθητής πέρασε εφτά μέρες στο νοσοκομείο


Η τιμωρία για την κακή συμπεριφορά του στο σχολείο ήταν να κάνει μερικά πους απς, αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τον τρόπου που θα εξελιχθούν τα πράγματα. Ο Donell Dixon έτρεχε στους διαδρόμους του σχολείου του στο Μίσιγκαν χτυπώντας τις πόρτες, όταν έγινε αντιληπτός από τους καθηγητές του, που τον τιμώρησαν με... γυμναστική!

Το χέρι του 13χρονου αγοριού άρχισε να πρήζεται, ενώ συνολικά αισθάνθηκε μια αδιαθεσία, η οποία τον έκανε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου πέρασε εφτά ολόκληρες ημέρες! Το παιδί ισχυρίζεται ότι έκανε τρία σετ των 100 πους απς με ένα διάλειμμα, ενώ οι καθηγητές του ισχυρίζονται πως τα σετ ήταν των 20.

  Η υγεία του μικρού έχει αποκατασταθεί, αλλά η μητέρα του έχει ήδη προσλάβει δικηγόρο για να ερευνήσει την υπόθεση.
Υ.Γ. Σωστός λοιπόν ο κ. μάνζαρης με τις αποβολές  είδατε τι συμβαίνει στα πους-απς...?

Έρχονται νέες Πανελλαδικές

Αλλάζει ο τρόπος εισαγωγής σε ΑΕΙ & ΤΕΙ

Μεγάλες αλλαγές στο χώρο της εκπαίδευσης ετοιμάζει το επόμενο χρονικό διάστημα το υπουργείο Παιδείας: νέα προγράμματα σπουδών, νέο σύστημα πρόσβασης σε ΑΕΙ και ΤΕΙ και αλλαγές στη διοικητική δομή των σχολείων βρίσκονται ήδη στα σκαριά, με το 2012 να είναι κατεξοχήν η χρονιά τελικής προετοιμασίας του νέου συστήματος. Η αρχή θα γίνει από την επόμενη σχολική χρονιά (2011-2012), και θα έχει αφετηρία την Ά Λυκείου ώστε η δομή να επεκταθεί κλιμακωτά και στις υπόλοιπες τάξεις. Συγκεκριμένα:.. 


...Η Α’ Λυκείου θα μετατραπεί σε τάξη Γενικής Παιδείας, λειτουργώντας ως γέφυρα μεταξύ Γυμνασίου-Λυκείου. Παράλληλα, θα διατηρηθεί ο βασικός κορμός όσων μαθημάτων θεωρούνται σήμερα υποχρεωτικά


Η Β’ ΚΑΙ Γ’ Λυκείου, θα αποτελέσουν τάξεις προοδευτικής εμβάθυνσης και εξειδίκευσης. Αυτό σημαίνει ότι θα μετατραπούν σε προθάλαμο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με τους μαθητές να παρακολουθούν εκτός από υποχρεωτικά, και μαθήματα επιλογής


Οι κατευθύνσεις στη Β’ Λυκείου θα είναι αρχικά δυο, ενώ στην Γ’ Λυκείου αυξάνονται σε τρεις βάσει των βασικών κατηγορίων σχολών: Πολυτεχνικές Μαθηματικοφυσικές και Ιατρικές, Οικονομικές, Πολιτικές, Κοινωνιολογικές και Παιδαγωγικές, Νομικές, Φιλοσοφικές. 


Οι συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων, θα καθορίζονται από τις ίδιες τις σχολές. 

Αλλάζει ο τρόπος εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ: 

Με το νέο σύστημα,οι υποψήφιοι θα μπαίνουν σε σχολή και όχι σε τμήμα. Αυτό σημαίνει ότι οι τελειόφοιτοι λυκείου θα εισάγονται στις νέες σχολές, και αφού παρακολουθήσουν κύκλους μαθημάτων, θα δίνουν εξετάσεις προκειμένου να εξειδικευτούν στην κατεύθυνση που επιθυμούν, ανάλογα με τις επιδόσεις αλλά και τις προτιμήσεις τους. 

Νέος τρόπος διδασκαλίας σε Δημοτικά και Γυμνάσια: 

Θα ξεκινήσει πιλοτικά σε 110-130 Δημοτικά και Γυμνάσια τον Σεπτέμβριο του 2012 και τη σχολική χρονιά 2012-2013, θα γενικευτεί σε όλα τα σχολεία. Οι αλλαγές έχουν να κάνουν με νέους τρόπους χειρισμού της διδακτέας ύλης, ενώ δεν προβλέπονται νέα βιβλία. 

Τέλος, προωθούνται και αλλαγές στη διοίκηση: 

Φέτος, προβλέπονται κρίσεις-επιλογές Σχολικών Συμβούλων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και όχι νέες κρίσεις Προϊσταμένων Διευθύνσεων και Γραφείων. Το επόμενο διάστημα, αναμένεται να προκηρυχθούν περίπου 10.000 θέσεις διευθυντών σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα υποβαθμίζεται ο ρόλος του Συλλόγου Διδασκόντων. 



                                                                                                                ΑΝΝΥ

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ 26 – 03 –11 / 20 : 30 – 21 : 30

Όλοι γνωρίζουμε πως το περιβάλλον διατρέχει μεγάλους κινδύνους λόγω έλλειψης σεβασμού από εμάς προς αυτό. Οι συνέπειες είναι σοβαρές..
Πρώτα από όλα η υπερθέρμανση του πλανήτη που οφείλεται κυρίως στην ατμοσφαιρική ρύπανση. Στον αέρα που αναπνέουμε υπάρχουν στοιχεία που είναι επικίνδυνα. Ένα παράδειγμα είναι το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) που σχηματίζεται από την καύση οργανικών προϊόντων και σήμερα απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα σε τεράστιες ποσότητες.
Ο αέρας εμπλουτισμένος με CO2 ζεσταίνεται πιο εύκολα αυξάνοντας έτσι τη μέση θερμοκρασία σε όλη τη γη.
Άλλες συνέπειες είναι η καταστροφή της χλωρίδας και της πανίδας.
Οι ειδικοί τονίζουν ότι το 50% αυτών θα κινδυνεύσει με εξαφάνιση ή θα αφανισθεί ως το 2100.
Επίσης σοβαρό πρόβλημα είναι η λειψυδρία. Ένα φαινόμενο το οποίο είναι έντονο στις περιοχές της Αφρικής και της Ασίας προσεγγίζοντας και εμάς.
Εμείς οι νέοι λοιπόν, είναι σκόπιμο να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να υποχρεώσουμε τις βιομηχανίες να χρησιμοποιούν φίλτρα για τους καπνούς και τις εξατμίσεις τους. Ακόμη να χρησιμοποιούμε αυτοκίνητα που εκπέμπουν λιγότερους ρύπους στην ατμόσφαιρα.
Τέλος να συνεργαστούμε με κρατικούς φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση για να στραφούμε σε Εναλλακτικές και Ανανεώσιμες Μορφές Ενέργειες και παράλληλα να πραγματοποιηθούν δεντροφυτεύεις. 


Όχι πια δένδρα ανάμεσα στα σπίτια αλλά σπίτια ανάμεσα στα δένδρα.

Η Γαλακτοκομική Σχολή συμμετέχει κι αυτή και σβήνει τα φώτα στις 26 Μαρτιου 2011.. 
Σε όλο τον κόσμο σε κάθε πόλη και χωριό από της 20:30 έως και της 21:30 θα σβήσουμε όλοι τα φώτα δίνοντας μια ανάσα ζωής σε αυτόν τον πλανήτη.

Κατερίνα Κερδεμελίδου

Ελλάς, η ανεργία σου!


Κάθε μέρα όλο και περισσότεροι άνεργοι συγκεντρώνονται στις πλατειές και διαδηλώνουν κατά της ανεργίας.
Η έλλειψη εργασιακής απασχόλησης που οφείλεται στη μειωμένη προσφορά εργασίας ολοένα και δυσχεραίνει.
Μεγαλύτερα θύματα αυτής είναι οι νέοι που σπουδάζουν χρόνια και δεν μπορούν να δουλέψουν στο αντικείμενο των σπουδών τους.
Οι αρνητικές επιπτώσεις είναι πολλές.
Μέλη οικογενειών που είναι άνεργα δυσλειτουργούν και καταβάλλονται από άγχος και ανασφάλεια καθώς αναγκάζονται να καταφεύγουν σε πολιτικούς με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να εξαρτώνται από αυτούς και να ταπεινώνονται.
Ας μην ξεχνάμε πως η φιλανθρωπία ταπεινώνει την υπερηφάνεια και η εμπιστοσύνη στους πολιτικούς και τη δημοκρατία κλονίζεται.
Είναι αναγκαίο το κράτος να μεριμνήσει για τους άνεργους νέους και ιδιαίτερα για τους άνεργους πτυχιούχους.
Επομένως είναι σκόπιμο εμείς οι νέοι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να μην συνεχίσουμε να διαιωνίζουμε τις πελατειακές σχέσεις μεταξύ των πολιτικών και του απλού λαού που καθημερινά προσπαθεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες του.
Οι σημερινές ανάγκες, όλων των ανθρώπων και ιδιαίτερα των νέων και της γενιάς των 700 Ευρώ, δεν καλύπτονται ούτε σε βασικό επίπεδο επιβίωσης.
« Ζητείται Ελπίς »!
(όπως πολύ εύστοχα είπε ο αείμνηστος Α. Σαμαράκης επί του θέματος)

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΕΡΔΕΜΕΛΙΔΟΥ
 

Για όσους είναι γεννημένοι μέχρι το 1989...

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Μπορούν άντρες και γυναίκες να είναι φίλοι;

Ο άντρας και η γυναίκα στην πραγματικότητα προέρχονται από δύο διαφορετικούς πλανήτες, ο άντρας από τον Άρη και η γυναίκα από την Αφροδίτη. Πολλοί πιστεύουν γι' αυτό το λόγο ότι άντρας και γυναίκα δεν μπορούν να είναι πραγματικοί φίλοι. Ίσως λόγω της σεξουαλικής επιθυμίας που υπάρχει σε κάθε άτομο. Ίσως λόγω των διαφορών που υπάρχουν ανάμεσα στα δύο φύλλα. Ίσως γιατί αυτή είναι η φύση του ανθρώπου. Σωστά ;
Λάθος, λένε οι ειδικοί. Η θεωρία ότι άντρας και γυναίκα δεν μπορούν να είναι φίλοι προέρχεται από παλαιότερες αντιλήψεις και καταστάσεις, όταν ο άντρας δούλευε και η γυναίκα καθόταν στο σπίτι και η μόνη σχέση που τους έδενε ήταν το sex . Τώρα πλέον ο άντρας και η γυναίκα μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα. Από το σχολείο και την εργασία, μέχρι το club και την καφετέρια, τα δύο φύλλα μοιράζονται σχεδόν όλη την καθημερινότητα τους. Αν και οι ρόλοι των δύο φύλλων συχνά ανακατεύονται, είναι πολύ εύκολο να γίνει ο διαχωρισμός ανάμεσα σε αυτό που είναι η φιλία και η σχέση. Όλοι γνωρίζουν ότι η φιλία δεν περιλαμβάνει σεξ και καυτά φιλιά. Όλοι γνωρίζουν πως συμπεριφέρεσαι σε έναν φίλο και πως σε μία σχέση. Είναι δύο διαφορετικές καταστάσεις.
Πότε συγχέονται ο έρωτας με τη φιλία;
Ο έρωτας και η φιλία συγχέονται όταν ένας από τους δύο αισθάνεται για κάποιο πρόσωπο κάτι παραπάνω από αυτό που αισθάνεται για ένα φίλο. Πως θα το διαπιστώσεις; Είναι απλό. Ξεκινάς από το αίσθημα να θέλεις να κάνεις σεξ με κάποιον φίλο σου ή φίλη σου. Αυτό ισχύει και για τις υπόλοιπες φιλίες σου; Φυσικά και όχι. Αυτό σημαίνει ότι είσαι σε μία κατάσταση που η φιλία κινδυνεύει να διαταραχτεί. Το ότι κάποια στιγμή ένιωσες κάτι τέτοιο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έπαψε να υπάρχει η φιλία. Αν όμως τέτοιου είδους συναισθήματα είναι μόνιμα τότε μάλλον η φιλία περνάει κρίση. Μην αγχώνεσαι. Οι περισσότεροι άντρες και γυναίκες «φίλοι» αντιμετωπίζουν μία παρόμοια κατάσταση. Η πραγματική φιλία συναντάται στη μειοψηφία των περιπτώσεων.
Μύθοι και αλήθειες
Μύθος: Είναι εύκολο να διατηρήσεις μία φιλία με το αντίθετο φύλλο
Είναι εύκολο να είσαι φίλος με ένα άτομο του αντίθετου φύλλου στο σχολείο ή το πανεπιστήμιο. Όσο όμως τα πρόσωπα μεγαλώνουν και κάνουν πιο σοβαρές σχέσεις ή παντρεύονται είναι όλο και πιο δύσκολο να διατηρήσεις μία τέτοια σχέση. Ακόμα και στις πιο γερές σχέσεις είναι δύσκολο για έναν άντρα να δεχτεί ότι η γυναίκα του βγαίνει με τον κολλητό της και να το αντιμετωπίζει αδιάφορα. Το ίδιο ισχύει και για τη γυναίκα.
Αλήθεια: Οι άντρες επωφελούνται περισσότερο από τη φιλία με μία γυναίκα
Υπάρχει μία μεγάλη διαφορά ανάμεσα στον τρόπο που αντιλαμβάνεται τη φιλία ο άντρας και η γυναίκα. Στη γυναίκα αρέσει να περνάει το χρόνο της συζητώντας για τα αισθήματα της, ενώ στον άντρα αρέσει περισσότερο το γεγονός ότι ανήκει σε μία ομάδα. Συχνά οι άντρες συγκεντρώνονται για να διασκεδάσουν, σπάνια όμως δύο άντρες κάθονται να πουν τα προσωπικά τους. Σπάνια ο άντρας μοιράζεται τις σκέψεις του ή τα αισθήματα του. Αυτό σημαίνει ότι όταν ο άντρας είναι φίλος με μία γυναίκα, μπορεί να καλύψει αυτό το κενό που έχει στις φιλικές του σχέσεις.
Αλήθεια: .Αλλά και οι γυναίκες επωφελούνται
Συχνά οι συζητήσεις μεταξύ δύο γυναικών γίνονται κουραστικές. Το μουρμουρητό όλη νύχτα και οι ατέλειωτες θεωρίες για το αγόρι που διασκεδάζει εκείνη τη στιγμή με την παρέα του συχνά γίνεται εξαντλητικό. Με έναν άντρα η γυναίκα μπορεί να συζητήσει σε διαφορετικό επίπεδο, καθώς ο άντρας μπορεί να αστειευτεί, να δει τα πράγματα πιο ψύχραιμα ή να δώσει τις κατάλληλες συμβουλές. Γενικά, η γυναίκα απολαμβάνει την αντρική φιλία καθώς είναι πιο ανάλαφρη και διασκεδαστική.
Μύθος: Όλα έχουν να κάνουν με το σεξ
Στην πραγματικότητα το σεξ δεν είναι πάντα ο μόνιμη σκέψη. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην έλλειψη φυσικής έλξης για το άλλο φύλλο, στο έντονο συναισθηματικό δέσιμο σε μία σχέση ή στον σεξουαλικό προσανατολισμό. Εξάλλου, ακόμα και οι φίλοι που νιώθουν μία φυσική έλξη ο ένας για τον άλλον μπορούν να θέτουν σε μεγαλύτερη προτεραιότητα τα οφέλη που τους προσφέρει η φιλία. Επίσης, μετά από χρόνια φιλία, συχνά είναι δύσκολο να βλέπεις το ενδεχόμενο μίας σχέσης και συχνά ξεθωριάζει τελείως η ιδέα του σεξ.

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Τελικά που είναι καλύτερα, στη δουλειά ή στη φυλακή..?

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ: Περνάς τον περισσότερο χρόνο σου σε ένα κελί 8 Χ 10.
ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ: Περνάς τον περισσότερο χρόνο σου σε ένα γραφείο με διαχωριστικό 6 Χ 8.

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ: Σου παρέχουν τρία γεύματα την ημέρα.
ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ: Κάνεις διάλειμμα μόνο για ένα γεύμα, που το πληρώνεις εσύ.

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ: Μειώνεις το χρόνο παραμονής σου με καλή συμπεριφορά.
ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ: Φορτώνεσαι περισσότερη δουλειά αν δείξεις καλή διαγωγή.

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ: Ο φύλακας κλειδώνει και ξεκλειδώνει όλες τις πόρτες για σένα.
ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ: Πρέπει να κουβαλάς πάνω σου κλειδιά για να ανοίγεις τις πόρτες.

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ: Μπορείς να βλέπεις τηλεόραση και να παίζεις ηλεκτρονικά.
ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ: Σε απολύουν αν βλέπεις τηλεόραση και παίζεις ηλεκτρονικά.

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ: Έχεις τη δική σου τουαλέτα.
ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ: Τη μοιράζεσαι με κάτι ηλίθιους που κατουράνε το καπάκι.

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ:Επιτρέπουν στους φίλους και συγγενείς σου να σε επισκεφθούν.
ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ: Δεν μπορείς ούτε στο τηλέφωνο να μιλήσεις με τους δικούς σου.

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ: Οι φορολογούμενοι πληρώνουν όλα τα έξοδα για σένα.
ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ: Πρέπει να πληρώνεις όλα τα έξοδα για να πας στο γραφείο και ύστερα σου κρατούν από το μισθό σου φόρους για τους φυλακισμένους.

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ: Πρέπει να αντιμετωπίσεις σαδιστές δεσμοφύλακες.
ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ: Τους ονομάζουν διευθυντές.

Σου εύχομαι μία όμορφη μέρα στο γραφείο. Εγώ πάω φυλακή!

ANNY

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Λάθη που σκοτώνουν..................


Η έκτρωση αποτελεί μια κοινωνική μάστιγα στην εποχή μας. Είναι ένα θέμα που απ’ όποια πλευρά και αν το δούμε προκαλεί άσχημες συνέπειες. Το να σκοτώνεις ένα παιδί είναι κάτι βάναυσο, ασυγχώρητο. Οι περισσότεροι το βρίσκουν σαν μια εύκολη λύση για να βγουν από μια δύσκολη κατάσταση όπως είναι η εγκυμοσύνη, δεν σκάφτονται όμως το τί μπορεί να προκληθεί στην γυναίκα και σωματικά και ψυχολογικά.
Πιθανές σωματικές συνέπειες της έκτρωσης είναι: η στειρότητα και η μετέπειτα νοσηρότητα της γυναίκας, η ανεπάρκεια του έσω τραχηλικού στομίου που μπορεί να προκαλέσει αργότερα πρόωρο τοκετό, μελλοντική εξωμήτρια κύηση, τα ελλειποβαρή νεογνά, η δημιουργία χρόνιας φλεγμονής και η υπογονιμότητα. Ψυχολογικό τραύμα που συνδέεται με την επέμβαση είναι η πολύ συνηθισμένη βραχείας διάρκειας περίοδος ενοχής, τύψεων και κατάθλιψης μετά την έκτρωση, διαταραχές στον ύπνο, ενώ κάθε γυναίκα που χρειάζεται ψυχολογική παρακολούθηση καθώς φτάνουν στα πρόθυρα της αυτοκτονίας και πολλές φορές αντιμετωπίζει πρόβλημα στην σεξουαλική της ζωή καθώς δεν μπορεί να απολαύσει τον έρωτα. Είναι απαίσιο το συναίσθημα της δολοφονίας αυτής και μπορεί να μην το κάνει ο ίδιος ο γονιός αλλά ο γιατρός όμως η πράξη ουσιαστικά γίνεται από το ζευγάρι. Υπάρχουν πολλοί τρόποι αντισύλληψης στις μέρες μας και αν το σκεφτούμε υπεύθυνα και όχι επιπόλαια θα μπορέσουμε να αποφύγουμε πολλές τέτοιες καταστάσεις. Και από θρησκευτική άποψη ακόμη είναι ένα απ τ σοβαρότερα αμαρτήματα που μπορεί να πράξει ένας άνθρωπος και αποτελεί φόνο. Ένα αγέννητο παιδί είναι το πιο αγνό πλάσμα πάνω στην γη που δεν έχει πειράξει κανέναν και ήταν αποτέλεσμα δικής μας πράξης. Λέγεται μάλιστα, σύμφωνα με τον Πάτερ Παίσιο, πως τα παιδιά που πεθαίνουν με αυτό τον τρόπο βρίσκονται σε μια γωνία του παραδείσου και κλαίνε γιατί είναι τυφλά αφού δεν έχουν προλάβει να αντικρίσουν το φώς. Δεν είναι λοιπόν δυνατόν να του στερούμε το δικαίωμα της ζωής έτσι ελαφρά τη καρδία. Ίσως οι λόγοι να είναι οικονομικοί, ίσως λόγω μικρής ηλικίας ή λόγω της κοινωνικής αντίδρασης και ιδιαίτερα μέσα σε μια κλειστή κοινωνία όπου πολλές φορές κορίτσια που μένουν έγκυες ανύπαντρες αντιμετωπίζουν την κατακραυγή και το ρατσισμό . Δεν υπάρχει όμως καμιά μα καμιά δικαιολογία για να προβεί κάποιος σ 'αυτήν την πράξη γιατί όλοι οι παραπάνω λόγοι λύνονται ο θάνατος όμως ενός εμβρύου ποτέ. Η λύση είναι να σταματήσει αυτή η απερισκεψία και το σκεπτικό "έλα μωρέ σε μένα θα τύχει?" ναι σε σένα θα τύχει και σε οποιονδήποτε άλλον που μπορεί να δρα αυθαίρετα χωρίς ένα ίχνος προφύλαξης. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να ενημερώσουμε αυτούς που δεν γνωρίζουν τι επιλογές έχουν και να σκεφτόμαστε πιο ώριμα και όχι σπασμοδικά τις κινήσεις που κάνουμε.
fylladio
"...Για να διαβάζεις αυτό το άρθρο σημαίνει πως δεν έχεις πεθάνει από έκτρωση...να ευχαριστείς γι’ αυτό την μητέρα σου και τον Θεό..."
αγνωστη

ΓΙΑΤΙ???????


Έντεκα  χρόνια συμπληρώθηκαν από τη μαύρη Δευτέρα του Οκτώβρη του 1999 κατά την οποία έξι οπαδοί του ΠΑΟΚ έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα στα Τέμπη στην επιστροφή τους από παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα.
http://static.fsport.gr/images/m/MNIMEI_m.jpg          


Το πούλμαν που μετέφερε τους οπαδούς του Δικεφάλου του Βορρά συγκρούστηκε στην κοιλάδα των Τεμπών με διερχόμενο φορτηγό και έπεσε σε χαράδρα. Νεκροί ανασύρθηκαν οι Χαράλαμπος Ζαπουνίδης, 20 ετών, Δημήτρης Ανδρεαδάκης, 25 χρονών, Χριστίνα Τζιόβα, 18 χρονών, Αναστάσιος Θέμελης, 22 χρονών και Κυριάκος Λαζαρίδης, 17 χρονών. Νεκρός επίσης ανασύρθηκε ο 68χρονος οδηγός φορτηγού Αστέριος Αγκζιώτης.
Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν ξεχνούν ποτέ αυτή τη θλιβερή επέτειο και στο πρώτο ματς του Οκτώβρη δεν κρεμασαν άλλα πανό παρά μόνο αυτό από το Κορδελιό από το οποίο κατάγονταν οι αδικοχαμένοι. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος  τελεστείκε επιμνημόσυνη δέηση στην οποία εδώσουν το «παρών» και εκπρόσωποι της διοίκησης του Δικεφάλου.
Στο σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη έχει στηθεί μνημείο στο οποίο αναγράφεται η φράση: «Η αγάπη τους για τον ΠΑΟΚ τους έφερε εδώ, τους άφησε εδώ και συνεχίζει παραπέρα».
Ιωαννα..!!

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2011

Σας περιμένουμε όλους στο καρναβάλι του Κατσικά. Εμείς και η τρέλα μας θα παρελάσουμε, θα χορέψουμε κ θα ξεφαντώσουμε μεχρι τελικής πτώσεως... Να είστε ολοι εκεί!!!



                                                                                                                            Διαβολοτυροκομάντοι!

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Μαχαίρι το κάπνισμα!!!


To κάπνισμα σκοτώνει! Ευθύνεται για 650.000 θανάτους κάθε χρόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ οι νέοι είναι  ιδιαίτερα εκτιθέμενοι στους κίνδυνους του τσιγάρου.
Τελικά γιατί το κάπνισμα είναι τόσο βλαβερό?
1 Ο βήχας είναι μόνο η αρχή. Καρκίνος, καρδιακές και πνευμονικές παθήσεις. Το κάπνισμα είναι βλαβερό για την υγεία σας και πολύ πιθανό να αφαιρέσει χρόνια από την ζωή σας.
2 Δεν αφορά μόνο τους καπνιστές! Το παθητικό κάπνισμα σκοτώνει 19.000 μη καπνιστές στην Ευρώπη κάθε χρόνο.
3 Τα τσιγάρα είναι ακριβά. Σίγουρα θα υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να ξοδέψετε τα χρήματα σας.
Αν προσπαθείτε να κόψετε το κάπνισμα, αν δε θέλετε να το ξεκινήσετε, ή αν δεν αντέχετε να αναπνέετε τον καπνό του άλλου, υπάρχει βοήθεια. Η εκστρατεία Ηelp της ΕΕ συνεργάζεται με νέους ανθρώπους στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του καπνίσματος. Μπορείτε να συμμετάσχετε κ εσείς!
www.help-eu.com
                                                                                                                                Καλανδαρίδου Αννα

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Τι γνωρίζετε για το freecycling ?


Τα δίκτυα αρχίζουν να εμφανίζονται σε όλο τον κόσμο .Πρόκειται για ένα μη κερδοσκοπικό πρόγραμμα που μας ενθαρρύνει να χρησιμοποιούμε πάλι κάποια πράγματα που μας χρειάζονται και να μην τα πετάμε στις χωματερές . Όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα δίνουν κ περνούν πράγματα δωρεάν στις πόλεις τους. Κάθε τοπική ομάδα συντονίζεται από έναν τοπικό εθελοντή. Εγγραφείτε η μαζευτείτε με φίλους και δημιουργήστε ένα τέτοιο δίκτυο στην περιοχή σας.
www.freecycle.org