Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ 26 – 03 –11 / 20 : 30 – 21 : 30

Όλοι γνωρίζουμε πως το περιβάλλον διατρέχει μεγάλους κινδύνους λόγω έλλειψης σεβασμού από εμάς προς αυτό. Οι συνέπειες είναι σοβαρές..
Πρώτα από όλα η υπερθέρμανση του πλανήτη που οφείλεται κυρίως στην ατμοσφαιρική ρύπανση. Στον αέρα που αναπνέουμε υπάρχουν στοιχεία που είναι επικίνδυνα. Ένα παράδειγμα είναι το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) που σχηματίζεται από την καύση οργανικών προϊόντων και σήμερα απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα σε τεράστιες ποσότητες.
Ο αέρας εμπλουτισμένος με CO2 ζεσταίνεται πιο εύκολα αυξάνοντας έτσι τη μέση θερμοκρασία σε όλη τη γη.
Άλλες συνέπειες είναι η καταστροφή της χλωρίδας και της πανίδας.
Οι ειδικοί τονίζουν ότι το 50% αυτών θα κινδυνεύσει με εξαφάνιση ή θα αφανισθεί ως το 2100.
Επίσης σοβαρό πρόβλημα είναι η λειψυδρία. Ένα φαινόμενο το οποίο είναι έντονο στις περιοχές της Αφρικής και της Ασίας προσεγγίζοντας και εμάς.
Εμείς οι νέοι λοιπόν, είναι σκόπιμο να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να υποχρεώσουμε τις βιομηχανίες να χρησιμοποιούν φίλτρα για τους καπνούς και τις εξατμίσεις τους. Ακόμη να χρησιμοποιούμε αυτοκίνητα που εκπέμπουν λιγότερους ρύπους στην ατμόσφαιρα.
Τέλος να συνεργαστούμε με κρατικούς φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση για να στραφούμε σε Εναλλακτικές και Ανανεώσιμες Μορφές Ενέργειες και παράλληλα να πραγματοποιηθούν δεντροφυτεύεις. 


Όχι πια δένδρα ανάμεσα στα σπίτια αλλά σπίτια ανάμεσα στα δένδρα.

Η Γαλακτοκομική Σχολή συμμετέχει κι αυτή και σβήνει τα φώτα στις 26 Μαρτιου 2011.. 
Σε όλο τον κόσμο σε κάθε πόλη και χωριό από της 20:30 έως και της 21:30 θα σβήσουμε όλοι τα φώτα δίνοντας μια ανάσα ζωής σε αυτόν τον πλανήτη.

Κατερίνα Κερδεμελίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου