Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Λάθη που σκοτώνουν..................


Η έκτρωση αποτελεί μια κοινωνική μάστιγα στην εποχή μας. Είναι ένα θέμα που απ’ όποια πλευρά και αν το δούμε προκαλεί άσχημες συνέπειες. Το να σκοτώνεις ένα παιδί είναι κάτι βάναυσο, ασυγχώρητο. Οι περισσότεροι το βρίσκουν σαν μια εύκολη λύση για να βγουν από μια δύσκολη κατάσταση όπως είναι η εγκυμοσύνη, δεν σκάφτονται όμως το τί μπορεί να προκληθεί στην γυναίκα και σωματικά και ψυχολογικά.
Πιθανές σωματικές συνέπειες της έκτρωσης είναι: η στειρότητα και η μετέπειτα νοσηρότητα της γυναίκας, η ανεπάρκεια του έσω τραχηλικού στομίου που μπορεί να προκαλέσει αργότερα πρόωρο τοκετό, μελλοντική εξωμήτρια κύηση, τα ελλειποβαρή νεογνά, η δημιουργία χρόνιας φλεγμονής και η υπογονιμότητα. Ψυχολογικό τραύμα που συνδέεται με την επέμβαση είναι η πολύ συνηθισμένη βραχείας διάρκειας περίοδος ενοχής, τύψεων και κατάθλιψης μετά την έκτρωση, διαταραχές στον ύπνο, ενώ κάθε γυναίκα που χρειάζεται ψυχολογική παρακολούθηση καθώς φτάνουν στα πρόθυρα της αυτοκτονίας και πολλές φορές αντιμετωπίζει πρόβλημα στην σεξουαλική της ζωή καθώς δεν μπορεί να απολαύσει τον έρωτα. Είναι απαίσιο το συναίσθημα της δολοφονίας αυτής και μπορεί να μην το κάνει ο ίδιος ο γονιός αλλά ο γιατρός όμως η πράξη ουσιαστικά γίνεται από το ζευγάρι. Υπάρχουν πολλοί τρόποι αντισύλληψης στις μέρες μας και αν το σκεφτούμε υπεύθυνα και όχι επιπόλαια θα μπορέσουμε να αποφύγουμε πολλές τέτοιες καταστάσεις. Και από θρησκευτική άποψη ακόμη είναι ένα απ τ σοβαρότερα αμαρτήματα που μπορεί να πράξει ένας άνθρωπος και αποτελεί φόνο. Ένα αγέννητο παιδί είναι το πιο αγνό πλάσμα πάνω στην γη που δεν έχει πειράξει κανέναν και ήταν αποτέλεσμα δικής μας πράξης. Λέγεται μάλιστα, σύμφωνα με τον Πάτερ Παίσιο, πως τα παιδιά που πεθαίνουν με αυτό τον τρόπο βρίσκονται σε μια γωνία του παραδείσου και κλαίνε γιατί είναι τυφλά αφού δεν έχουν προλάβει να αντικρίσουν το φώς. Δεν είναι λοιπόν δυνατόν να του στερούμε το δικαίωμα της ζωής έτσι ελαφρά τη καρδία. Ίσως οι λόγοι να είναι οικονομικοί, ίσως λόγω μικρής ηλικίας ή λόγω της κοινωνικής αντίδρασης και ιδιαίτερα μέσα σε μια κλειστή κοινωνία όπου πολλές φορές κορίτσια που μένουν έγκυες ανύπαντρες αντιμετωπίζουν την κατακραυγή και το ρατσισμό . Δεν υπάρχει όμως καμιά μα καμιά δικαιολογία για να προβεί κάποιος σ 'αυτήν την πράξη γιατί όλοι οι παραπάνω λόγοι λύνονται ο θάνατος όμως ενός εμβρύου ποτέ. Η λύση είναι να σταματήσει αυτή η απερισκεψία και το σκεπτικό "έλα μωρέ σε μένα θα τύχει?" ναι σε σένα θα τύχει και σε οποιονδήποτε άλλον που μπορεί να δρα αυθαίρετα χωρίς ένα ίχνος προφύλαξης. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να ενημερώσουμε αυτούς που δεν γνωρίζουν τι επιλογές έχουν και να σκεφτόμαστε πιο ώριμα και όχι σπασμοδικά τις κινήσεις που κάνουμε.
fylladio
"...Για να διαβάζεις αυτό το άρθρο σημαίνει πως δεν έχεις πεθάνει από έκτρωση...να ευχαριστείς γι’ αυτό την μητέρα σου και τον Θεό..."
αγνωστη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου