Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Αθώος για βιασμό μετά από 9 χρόνια !

Το θύμα δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριοΑθώος κατά ...πλειοψηφία κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στην Κω ένας 40χρονος, ο οποίος κατηγορούνταν για το βιασμό μίας 35χρονης βρετανίδας τουρίστριας, πριν από 9 χρόνια στη Ρόδο.
Η υπόθεση είχε προσδιοριστεί για εξέταση και άλλες φορές κατά το παρελθόν, όμως είχε αναβληθεί καθώς όπως και δεν εμφανίστηκε η παθούσα.
Ο 40χρονος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται ότι στις 2 τα ξημερώματα στις 10 Ιουλίου 2002 να επιβίβασε την 35χρονη αλλοδαπή στο ταξί του από το Φαληράκι της Ρόδου όπου διέμενε με σκοπό να τη μεταφέρει στο αεροδρόμιο για να επιστρέψει στη χώρα τους. Στο δρόμο τους χρησιμοποιώντας σωματική βία την βίασε.
Το αξιοσημείωτο στην όλη υπόθεση είναι το γεγονός ότι - σύμφωνα με τη παθούσα- αν και το περιστατικό σημειώθηκε τους 10/7/2002 εκείνη το δήλωσε δύο ημέρες αργότερα, δηλαδή στις 12 Ιουλίου στην αγγλική αστυνομία καθώς είχε επιστρέψει στη πατρίδα τους.
Επίσης η παθούσα μετά τον δήθεν βιασμό της δέχτηκε να τη μεταφέρει στο αεροδρόμιο ο 40χρονος, να μεταφέρει έως μέσα τις βαλίτσες της, να περάσουν μπροστά από αστυνομικούς χωρίς να καταγγείλει το παραμικρό και τέλος να του πληρώσει και 20 ευρώ για τη μεταφορά!
Ο 40χρονος από την αρχή υποστήριξε ότι ουδέποτε σημειώθηκε οτιδήποτε μεταξύ του ίδιου και τους αλλοδαπής τουρίστριας, ενώ δια μέσου του συνηγόρου του κατάφερε να προσκομίσει στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν την αθωότητα του, καθώς και το γεγονός ότι πρόκειται για πλεκτάνη σε βάρος του. Μάλιστα έχει προχωρήσει και στη κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς σε βάρος της 35χρονης Αγγλίδας για ψευδή καταμήνυση.
Χθες ενώπιον του δικαστηρίου ο 40χρονος επεσήμανε την αθωότητα του και τελικά σε συνδυασμό με τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του δικηγόρου του κ. Φλεβάρη, κρίθηκε αθώος κατά πλειοψηφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου