Σάββατο 9 Απριλίου 2011

ΤΟ CHAT ΣΤΟ INTERNET..... ΑΣΦΑΛΕΣ Η ΟΧΙ????

Το chat στο Internet ως τρόπος άμεσης επικοινωνίας, για πολλούς ανθρώπους είναι μια συνήθεια με την οποία μπορούν να στείλουν άμεσα μηνύματα σε φίλους τους ή ακόμα και να γνωρίσουν άτομα από όλο τον κόσμο.
Κάποιες ομάδες χρηστών, ωστόσο, είναι περισσότερο ευάλωτες στους κινδύνους που μπορεί να κρύβει το chat. Τέτοιες ομάδες είναι τα παιδιά, ακόμα και οι έφηβοι. Βλέποντας το chat σαν έναν εύκολο τρόπο να επικοινωνήσουν δωρεάν, με όποιον επιθυμούν, διατηρώντας την ανωνυμία τους, δεν αντιλαμβάνονται ότι το chat είναι μια επικίνδυνη πρακτική, όταν το χειρίζονται επικίνδυνοι άνθρωποι. Εκμεταλλευόμενοι την ανωνυμία τους, δημιουργούν μια πλαστή ταυτότητα για τον εαυτό τους, που τη χρησιμοποιούν για να κάνουν chat με τα άτομα του ενδιαφέροντός τους, χωρίς εκείνα να γνωρίζουν την αλήθεια για αυτούς. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουν ως σημείο αναφοράς το chat και αφορούν σε παιδόφιλους και κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας, που επιχείρησαν μέσα από το chat να προσεγγίσουν σε πραγματικό χώρο τους μικρούς χρήστες του Internet.
Μια ασφαλής λύση θα ήταν να επιβλέπουν οι γονείς τα παιδιά τους όταν επικοινωνούν με αυτό τον τρόπο, και σίγουρα να τους μιλήσουν για τις παγίδες που κρύβει το Internet, αλλά και πως μπορούν να επικοινωνούν  χωρίς να βάζουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου